Πολιτική ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων

Πολιτική ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων

Παρόλο που πολλά άτομα και εταιρείες βασίζονται στο Hostlim για υπηρεσίες Διαδικτύου, είναι ακόμη σαφές ότι το 100% των χρηστών δεν θα είναι ικανοποιημένοι. Αυτό δεν είναι δυνατό σε κανένα επιχειρηματικό κλάδο.

 

Μια εγγύηση επιστροφής 14 ημερών παρέχεται για νέες υπηρεσίες που αγοράστηκαν μέσω της Hostlim. Η διαδικασία επιστροφής εκτελείται όπως περιγράφεται παρακάτω.

 

Όλες οι επιστροφές χρημάτων θα πραγματοποιηθούν εντός 30 εργάσιμων ημερών.

 

Το αίτημα επιστροφής χρημάτων πρέπει να σταλεί γραπτώς από τον τελικό χρήστη που αγόρασε την υπηρεσία εντός 7 ημερολογιακών ημερών για να δημιουργήσει μια ειδοποίηση υποστήριξης για τη σχετική υπηρεσία / υπηρεσίες από την περιοχή του πελάτη και εάν υπάρχει κάποια υπηρεσία που ζητήθηκε να επιστραφεί. Η επεξεργασία των επιστροφών θα πραγματοποιηθεί εντός 14 εργάσιμων ημερών αφού ο τελικός χρήστης υποβάλει το αίτημα επιστροφής. Εκτός από αυτό, τα αιτήματα επιστροφής χρημάτων δεν λαμβάνονται υπόψη.

 

Προϊόντα που δεν καλύπτονται από την πολιτική επιστροφής:

 

1) Όνομα τομέα
2) Πιστοποιητικό ασφαλείας και όλα τα είδη υπηρεσιών άδειας χρήσης λογισμικού
3) Υπηρεσίες ή προϊόντα που ανανεώνονται για την επόμενη περίοδο
4) Φυσικός ή εικονικός διακομιστής και εξατομικευμένες υπηρεσίες ή προϊόντα
5) Υπηρεσίες παροχής συμβουλών και μεσιτείας
6) Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και εγκατάστασης
7) Υπηρεσίες που παρέχονται μέσω τρίτων παρόχων υπηρεσιών
8) Δικαιώματα που αποκτώνται από δωρεάν, χορηγία ή καμπάνιες
9) Πιστώσεις που προκύπτουν από συναλλαγές επιστροφής χρημάτων που προστίθενται στον λογαριασμό του πελάτη ή από ποσά άμεσου δανείου του πελάτη.

 

Επιστροφές μετρητών: Η επιστροφή χρημάτων μπορεί να γίνει στον πληρωτή (για παράδειγμα, στο άτομο που πραγματοποίησε τη μεταφορά εάν πρόκειται για τραπεζική μεταφορά, στη σχετική πιστωτική κάρτα για την πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας) για τις υπηρεσίες που ζητήθηκαν για επιστροφή χρημάτων. Ωστόσο, αυτή η επιστροφή χρημάτων δεν περιλαμβάνει την επιστροφή των υπηρεσιών (άδεια, πιστοποιητικό ασφαλείας, επιχειρησιακές και τεχνικές υπηρεσίες, φορτίο, τραπεζική προμήθεια, κ.λπ.) που ελήφθησαν με τη σχετική υπηρεσία και δεν μπορούν να επιστραφούν.

 

Επιστροφή χρημάτων ως πίστωση: Αφού ακυρωθούν οι υπηρεσίες που ζητήθηκαν για επιστροφή χρημάτων και αφαιρεθεί το μη επιστρέψιμο τμήμα από το συνολικό ποσό, μπορεί να προστεθεί στον λογαριασμό πελάτη ως πίστωση για να ενεργοποιηθεί ξανά η αγορά της υπηρεσίας. Οι πιστώσεις που προστίθενται ως πίστωση ή προστίθενται απευθείας από τον πελάτη δεν μπορούν να εξοφληθούν σε μετρητά.

 

Τα απαραίτητα έξοδα επιστροφής ανήκουν στον τελικό χρήστη και θα επιστραφούν μετά την αφαίρεση από το συνολικό ποσό επιστροφής χρημάτων.

 

Ο τελικός χρήστης μπορεί να ακυρώσει το αίτημα επιστροφής χρημάτων ανά πάσα στιγμή ειδοποιώντας γραπτώς πριν από τη διαδικασία επιστροφής.

 

Αυτές οι προϋποθέσεις επιστροφής είναι δεσμευτικές μεταξύ της Hostlim και του ατόμου ή / και του ιδρύματος υπό την ιδιότητα του τελικού καταναλωτή. Όποιος αγοράζει μια υπηρεσία μέσω Hostlim θεωρείται ότι έχει αποδεχτεί αυτές τις πολιτικές εκ των προτέρων.

 

Διαδικασία ακύρωσης

 

Πρέπει να συνδεθείτε στον πίνακα πελατών Hostlim με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας και να δημιουργήσετε ένα αίτημα ακύρωσης από τη σελίδα του προϊόντος που θέλετε να ακυρώσετε.

 

Σε αιτήματα ακύρωσης, η υπηρεσία θα παραμείνει ενεργή έως το τέλος της περιόδου υπηρεσίας και η υπηρεσία δεν θα ακυρωθεί αμετάκλητα και τιμολογηθεί στο τέλος της περιόδου υπηρεσίας. Σε περίπτωση αιτήσεων ακύρωσης που στέλνετε με την άμεση επιλογή, η τιμολόγηση δεν θα πραγματοποιηθεί ξανά για τη σχετική υπηρεσία και η υπηρεσία θα ακυρωθεί αμετάκλητα την ίδια ημέρα.

 

Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που πουλάμε είναι υπηρεσίες που αγοράζονται μέσω της επαναλαμβανόμενης διαδικασίας και, εκτός και αν στείλετε αίτημα ακύρωσης, το σύστημα θα σας στείλει ένα τιμολόγιο proforma και σχετικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπενθύμισης.

 

Τα αιτήματα επιστροφής χρημάτων που αναγράφονται για τον λόγο ακύρωσης που δόθηκε κατά τη διαδικασία ακύρωσης δεν θα ληφθούν υπόψη. Τα αιτήματα επιστροφής χρημάτων μπορούν επίσης να υποβληθούν με τη μορφή νέου εισιτηρίου υποστήριξης στο λογιστικό τμήμα μέσω της ειδοποίησης υποστήριξης.

 

Προειδοποιήσεις

 

Οι διαδικασίες ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων διαφέρουν μεταξύ τους, η διαδικασία ακύρωσης σάς ενημερώνει ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία την επόμενη περίοδο και ότι δεν θέλετε να δημιουργήσετε νέο τιμολόγιο και η διαδικασία επιστροφής σας ενημερώνει ότι επιστρέφετε το αγορασμένο προϊόν και επίσης ζητάτε επιστροφή χρημάτων.

Οι πιστώσεις σας στο λογαριασμό σας θα πληρώσουν αυτόματα τα τιμολόγιά σας, επομένως οι χρήστες πρέπει να απενεργοποιήσουν τη δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης των υπηρεσιών που δεν μπορούν να ανανεωθούν στο τέλος της περιόδου τους (η δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης μπορεί να ενεργοποιηθεί / απενεργοποιηθεί στη σχετική σελίδα υπηρεσίας), διαφορετικά οι υπηρεσίες θα ανανεωθούν αυτόματα εάν υπάρχει πίστωση στο λογαριασμό σας και αυτή η συναλλαγή δεν είναι δυνατή.